Noul „amortizor de șocuri” dezvoltat de către germani produce energie pentru mașinile electrice: mai multe gropi pe drum, mai multă energie.
Producătorii de automobile și-au dat seama de mult cum să folosească energia generată de încetinirea vehiculului. La frânarea regenerativă, în loc să se producă căldură, decelerarea și frânarea alimentează un generator care încarcă bateria, crescând astfel timpul de funcționare a mașinii electrice. Audi însă a mers mai departe, astfel în curând vom câștiga și mai multă energie din drumuri.
Audi spune că energia mișcării amortizoarelor este irosită în prezent la fel cum era și cea a frânării înainte de frânarea regenerativă. Acesta este motivul pentru care au creat prototipul unui amortizor de șocuri care produce energie electrică.
Structura numită eROT transformă energia cinetică în energie electrică, care apoi este folosit pentru a încărca bateria mașinii. Esența dezvoltării este de a înlocui amortizoarele tradiționale cu motoare electrice montate vertical la roți, care transmite energie spre sistemul de 48 volți.
Rezultatul: consum mai bun de combustibil și emisii mai puține. Experții estimează că ajunge în aer cu 3 grame de dioxid de carbon pe kilometru mai puțin, care nu pare mult, dar e mult mai mult decât nimic.
Pe baza acestei dezvoltări, mai multe gropi rezultă mai multă energie. Mașinile cu astfel de amortizoare, circulând în România ar avea bateriile încărcate tot timpul.